De oorzaak van rimpels

Rimpels is een veelvoorkomende huidaandoening die voornamelijk optreedt als gevolg van huidveroudering. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met deze zogenaamde ‘vouwen in het gezicht’. De oorzaak van rimpelvorming is huidverslapping als gevolg van het tekort aan collageen en elastine. Rimpels kunnen overal in het gezicht optreden. Bijvoorbeeld naast de ogen (kraaienpootjes), bij de marionetlijn en op het voorhoofd. Veel mensen vinden deze huidaandoening storend en kiezen voor een behandeling om de rimpels en fijne lijntjes te vervagen en/of te verwijderen.

Welke soorten rimpels bestaan er?

Rimpels worden onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels

Dynamische rimpels zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. Voorbeelden zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels en lachrimpels Dynamische rimpels kunnen al op jonge leeftijd (tijdens puberteit) zichtbaar zijn. Ze zijn niet altijd storend voor de persoon zelf.

Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Statische rimpels ontstaan door een toegenomen activiteit van een onderliggende mimische spier én door afname van collageen en elastine. Hoe ouder de persoon is hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn. De bekende rimpels aan de bovenlip en rimpels onder de ogen zijn hier goede voorbeelden van.

Wat is huidverslapping?

Huidverslapping wordt vaak aangezien als rimpel, maar is in feite geen rimpel. Huidverslapping ontstaat door uitgerekt bindweefsel bandjes. Deze bandjes houden bij een jonge leeftijd de huid strak . Deze bandjes verslappen door vermindering van vetweefsel, collageen en elastine . Een verslapt huiddeel kan zelf een plooi of rimpel veroorzaken. Een voorbeeld is de neus-lippenplooi die ontstaan door een verslapping van het bovenliggende jukbeen en wang. De zogenaamde “hamsterwang” ontstaat door het uitzakken van het middelste deel van de wang. De bekende dubbele kin of onderkin ontstaat door huidverslapping van de bandjes onder de kin.

Wat voor klachten geven rimpels?

Veel mensen storen zich aan rimpels doordat ze daardoor ouder uitzien en/of dat ze anders uit gaan zien dan dat ze voelen. Een permanente fronsrimpel geeft bijvoorbeeld iemand constant een boze uiterlijk terwijl die persoon zich helemaal niet boos is of chagrijnig voelt. Een plooi bij de mondhoeken geeft iemand een trieste blik terwijl die persoon niet verdrietig is.

Waar kunnen wij u ondersteunen in het verminderen van rimpels.

Wij bieden in onze salon diverse behandelingen aan om de huid te verbeteren

Behandelingen

Producten

  • Vitamine C cremé
  • Vitamine A cremé

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van de nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.