Grove poriën

Het behandelen van grove poriën

Poriën zijn kleine of grote openingen van de zweetkliertjes in de huid. Ze scheiden zowel talg (talgklieren) als vocht (zweetklieren) af. Vaak zijn deze poriën te vinden rondom de neus, voorhoofd, kin en wangen.

Als de huid veel talg afscheid, staan de poriën wijd open en kunnen makkelijk verstopt raken.

Een droge huid heeft weinig poriën, terwijl een gecombineerde huid veel poriën op de T-Zone laat zien (voorhoofd, neus en kin). We zien de meeste grove poriën bij een vette huid.

Oorzaak grove poriën

Grove poriën kunnen door verschillende factoren ontstaan, waaronder genetica. Als grove poriën in je familie voorkomen, heb je zelf ook een grotere kans ze te ontwikkelen. Andere oorzaken zijn een vervuilde huid, overmatig talg en make-up resten die de poriën uitrekken.

Daarnaast speelt de afname van elasticiteit en collageen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verliest de huid collageen, wat leidt tot verslapping van de poriënwanden en grotere poriën.

Zware make-up kan de huid verstoppen en irriteren, waardoor poriën groter lijken. Roken vermindert de zuurstoftoevoer naar de huid, versnelt veroudering en maakt poriën zichtbaarder. Slapper wordende zweetklieren dragen ook bij aan het uitzetten van de poriën.

Een goede huidverzorging is essentieel om de zichtbaarheid van grove poriën te verminderen.

Wat kun je zelf doen

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om grove poriën te verminderen en je huid er stralender en gezonder uit te laten zien. Begin met het reinigen van je huid elke ochtend en avond met een geschikte cleanser en toner. Dit helpt om vuil, overtollig talg en make-up resten te verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en uitrekken. Het drinken van minstens 2 liter water per dag helpt om je huid gehydrateerd te houden, wat essentieel is voor het behoud van elasticiteit en een gezonde teint.

Gebruik retinoïde producten, want wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze ingrediënten een positieve invloed hebben op het functioneren van de poriën en de huidstructuur kunnen verbeteren. Stoppen met roken is ook een belangrijke stap, omdat roken de huid veroudert en de zichtbaarheid van poriën vergroot.

Talg absorberende producten, zoals kleimaskers, kunnen helpen om overtollig talg op te nemen en de poriën schoon te houden. Tot slot kunnen voedingssupplementen die rijk zijn aan antioxidanten en cel voedende ingrediënten, bijdragen aan de algehele gezondheid van je huid en de elasticiteit bevorderen, wat de zichtbaarheid van grove poriën vermindert. Door deze stappen te volgen, kun je actief werken aan een gladdere en verfijndere huid.

De behandeling

Het behandelen van grove poriën

In onze salon bieden wij verschillende behandelingen en producten aan die grove poriën kunnen verminderen.

  • Chemische peeling (PHformula AC resurfacing)
  • SkinPen- microneedle
  • Ondersteunende huidproducten van PHformula

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.