Doffe teint

Hoe onstaat een doffe teint?

Tijdens de hete zomermaanden kun je merken dat je huid anders aanvoelt of er anders uitziet: een grauwe of doffe teint. Dit komt omdat de huid dikker en grauwer wordt door de zon. Alle dode huidcellen stapelen zich op, waardoor de huid wordt afgesloten en er grauw gaat uitzien.

Via de huid kun je aflezen in welke conditie je lichaam verkeerd. Wanneer je je lichaam aan een aantal factoren blootstelt kan de huid niet optimaal presteren en er gezond uit zien. Daarom is het belangrijk dat je de huid goed voed met vitamines en voedingsstoffen.

Bij een tekort aan vitamines en teveel aan schadelijke factoren raakt de huid overbelast en heeft het niet voldoende energie voor de cel vernieuwing. Onvoldoende cel vernieuwing leidt er toe dat de verzorgingsproducten minder goed worden opgenomen in de huid, waardoor de effectiviteit hiervan niet optimaal is. De huid krijgt hierdoor een doffe teint.

Oorzaken

Er zijn meer boosdoeners!

Een doffe teint kan door verschillende boosdoeners veroorzaakt worden. Een van de belangrijkste factoren is slaaptekort, wat de huid de tijd ontneemt om te herstellen. Ongezond eten, rijk aan suikers en vetten, kan ook bijdragen aan een vale huid. Overmatig alcohol drinken en roken verstoren de zuurstoftoevoer en voedingsstoffen naar de huid, waardoor deze er vermoeid en dof uitziet. Een tekort aan vocht, zowel van binnenuit door onvoldoende waterinname als van buiten door een gebrek aan hydraterende huidverzorging, maakt de huid minder stralend. Ziekte en stress hebben eveneens een negatieve invloed, doordat ze de huidbarrière verzwakken en ontstekingen kunnen veroorzaken. Tot slot kan overmatige blootstelling aan UV-straling de huid beschadigen, wat leidt tot een verminderde glans en versnelde veroudering.

De behandeling

In onze salon hebben wij speciale behandelingen voor een doffe of matte teint. Denk hierbij aan behandelingen zoals peelings, PRX-T33, microneedling en Infuzion.

Voor passend advies voor een gepersonaliseerd behandelplan is er de mogelijkheid om een vrijblijvend consult in te plannen. Wij hopen samen met jouw tot het gewenste resultaat te komen.

Beschikbare producten voor thuis:

  • A.G.E. Resurfacing Kit
    Dit is een set met meerdere producten die u thuis kunt gebruiken. In de set zitten een active, recovery, reiniging, zonbescherming en een post resurfacing cream.
  • A.G.E. Recovery
    Deze crème kunt u na de behandeling 2 weken gebruiken om de resultaten te verbeteren en voor een algehele betere huidconditie te zorgen.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.