Hoe ontstaat een doffe teint?

Tijdens de hete zomermaanden kun je merken dat je huid anders aanvoelt of er anders uitziet: een grauwe of doffe teint. Dit komt omdat de huid dikker en grauwer wordt door de zon. Alle dode huidcellen stapelen zich op, waardoor de huid wordt afgesloten en er grauw gaat uitzien.

Via de huid kun je aflezen in welke conditie je lichaam verkeerd. Wanneer je je lichaam aan een aantal factoren blootstelt kan de huid niet optimaal presteren en er gezond uit zien. Daarom is het belangrijk dat je de huid goed voed met vitamines en voedingsstoffen.

Bij een tekort aan vitamines en teveel aan schadelijke factoren raakt de huid overbelast en heeft het niet voldoende energie voor de cel vernieuwing. Onvoldoende cel vernieuwing leidt er toe dat de verzorgingsproducten minder goed worden opgenomen in de huid, waardoor de effectiviteit hiervan niet optimaal is. De huid krijgt hierdoor een doffe teint.

Boosdoeners van een doffe teint

 • Slaap tekort
 • Ongezond eten
 • Overmatig alcohol drinken
 • Roken
 • Een tekort aan vocht
 • Ziekte en stress
 • UV straling

De behandeling

In onze salon hebben wij een speciale behandelingen voor een doffe of matte teint. Doormiddel van onze peeling van PHformula, de Dermapen, zuurstofbehandeling of fruitzuurpeeling zal de huid weer heerlijk stralen en bent u weer gezegend met een mooie glow.

Voor passend advies voor een gepersonaliseerd behandelplan is er de mogelijkheid om een vrijblijvend consult in te plannen. Wij hopen samen met u tot het gewenste resultaat te komen.

 

Beschikbare producten voor thuis:

 • A.G.E. Resurfacing Kit
  Dit is een set met meerdere producten die u thuis kunt gebruiken. In de set zitten een active, recovery, reiniging, zonbescherming en een post resurfacing cream.
 • A.G.E. Recovery
  Deze crème kunt u na de behandeling 2 weken gebruiken om de resultaten te verbeteren en voor een algehele betere huidconditie te zorgen.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van de nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.