Couperose behandeling

Kies voor een egale huid zonder roodheden met onze couperose laser behandeling

Ons lichaam bestaat uit duizenden kleine bloedvaatjes. Als er meerdere rode vaatjes te zien zijn in het gezicht, wordt er gesproken van couperose. De huidaandoening couperose kunnen wij goed behandelen met onze laser. Het resultaat is een egalere huid en je hoeft oneffenheden niet meer te verbergen met foundation.

Couperose behandeling

De couperose laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam maakt de huid egaler

Wil jij rode vaatjes en algemene roodheid van de huid verminderen? Kies dan voor een laser behandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam. Wij werken met de Harmony XL Pro Essential, met deze innovatieve laser kunnen wij de diepere huidlagen effectief behandeling en het apparaat stelt de behandelaar in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen.

Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd. De meest effectieve manier om couperose te behandelen is door een vaatlaser te gebruiken. Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.

De couperose Laserbehandeling pakt de volgende indicaties aan:

 • Rode vaatjes
 • Roodheden van de huid
 • De Couperose behandeling uitgelegd

  De couperose laserbehandeling is een innovatieve gezichtsbehandeling die bij Skin Improvement Beauty Amsterdam in 3 stappen wordt uitgevoerd. 

  • Reinigen van de huid en het aanbrengen van een gel
  • Het behandelen van de huid met de Harmony XL Pro Essential
  • De huid reinigen en het aanbrengen van een dagverzorging en SPF

  De laserbehandeling van couperose kan als licht gevoelig ervaren worden. Tijdens de behandeling kun je ‘kleine speldenprikjes’ op de huid voelen. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Dit is niet bij iedereen het geval.

  Wat kun je zelf doen om Couperose te voorkomen

  Couperose is in principe niet te voorkomen maar er zijn wel dingen die je kunt doen om couperosevorming te verminderen. Factoren zoals stress, vrije radicalen, chemische stoffen, kruidig eten en sterke temperatuurwisselingen kunnen couperose verergeren. Probeer deze factoren dan ook zo veel mogelijk te vermijden en zorg voor een goede skincare routine met dagelijks SPF en een goede hydraterende crème.

 • Welke zones kunnen we behandelen met de Cold Clearlift laser behandeling

  Bij Skin Improvement Beauty Amsterdam kan de Couporse laser behandeling worden ingezet voor de volgende behandelgebieden:

  • Gezicht (inclusief ogen)
  • Ogen
  • Hals
  • Lichaam (Couperose komt voornamelijk voor in het gezicht)
 • Behandelplan

  Afhankelijk van de indicatie en huidkwaliteit zijn er 2-6 behandelingen nodig om de rode vaatjes en roodheden te verminderen / verwijderen. Couperose kan echter wel terug komen daarom adviseren we een jaarlijkse herhaalbehandeling voor optimaal resultaat.

 • Het resultaat van een Couperose laser behandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

  De resultaten van de Couperose laserbehandeling zijn snel zichtbaar. In de dagen na de behandeling kunnen er wat korstjes ontstaan. Wanneer de korstjes van de huid vallen zul je verbetering zien van de roodheden. De huid is egaler. Afhankelijk van de mate van de roodheden kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose kan terugkomen. We adviseren daarom om af en toe een onderhoudsbehandeling in te plannen. De behandelaar zal een adviesplan voor je opstellen.

 • Prijzen

  De couperose laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam is te boeken vanaf € 40,- per vaatje.

  Voor de volledige prijslijst klik je hier.

 • Achtergrond

  De couperose laserbehandeling wordt uitgevoerd met de Harmony XL Pro Essential. Het fijne van deze laser is dat de behandelaar heel precies te werk kan gaan. Alleen de roodheden of de rode vaatjes worden behandeld terwijl de omringende huid niet wordt aangetast. De Harmony XL Pro Essential is een klinisch geteste non-ablatieve laser. De behandeling is absoluut veilig en wordt al jaren wereldwijd ingezet door de beste schoonheidsklinieken.

Veelgestelde vragen over de couperose laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

 • Wanneer zie ik het resultaat van de couperose laserbehandeling?

  Na ongeveer 1-2 weken na de behandeling zie je het resultaat. Wanneer de korstjes van de huid zijn gevallen zul je merken dat de huid egaler en minder rood is. Afhankelijk van de indicatie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

 • Is de couperose laserbehandeling een pijnlijke behandeling?

  De behandeling is niet heel pijnlijk, het voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coolpack. 

 • Mag de couperose laserbehandeling ook ondergaan worden in de zomer periode?

  Het mag in principe wel, mits de huid in de weken na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon. Wij raden aan om de behandeling voor of na de zomermaanden te ondergaan.

 • Heeft de couperose laserbehandeling een downtime?

  Na de behandeling van couperose kan de huid wat rood zijn van de warmte, dit mag je thuis koelen met een coolpack. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van couperose dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming in het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door sterke temperatuurwisselingen kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

 • Hoe vaak moet ik de Cold Clearlift Laser behandeling herhalen?

  Om de huidaandoening couperose goed te verminderen zijn er gemiddeld 6 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de vaatjes al na 2 of 3 laserbehandelingen wegtrekken. Tijdens het intakegesprek stelt de behandelaar een persoonlijk behandelplan voor jou op. Tijdens dit gesprek ontvang je advies over het aantal behandelingen, het te verwachten resultaat, de benodigde nazorg en het kostenplaatje.

 • Mag de behandeling uitgevoerd worden in combinatie met andere laser behandelingen?

  Ieder behandelplan is anders. Overleg daarom altijd jouw wensen en doelstellingen met de behandelaar. 

 • Contra-indicaties voor het ondergaan van de couperose laserbehandeling

  De couperose laserbehandeling werkt in de diepere huidlagen. Hierdoor hebben we te maken met diverse contra-indicaties. Deze contra-indicaties worden besproken tijdens het intakegesprek, alsmede de risico’s en de mogelijke bijwerkingen. De couperose laserbehandeling is niet geschikt voor mensen met de volgende contra-indicaties:

  • Gebruik van huidverdunnende producten zoals tretinoïne (vitamine A-zuur) of Isotretinoine (roaccutane)
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Recent ondergaan van peelings
  • (Huid)kanker
  • Vitiligo
  • Psoriasis
  • Bepaalde vormen van antibiotica, antidepressiva en Sint-Janskruid

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.