Ontharen

Liever nooit meer scheren, harsen of waxen? Kies voor een laser ontharen behandeling.

Nooit meer scheren, harsen of waxen? Dat klinkt als een uitkomst toch? Ook wanneer je last hebt van overbeharing of haargroei op plaatsen waar je het liever niet ziet dan is IPL laser ontharen een mooie oplossing. Met laser ontharen reduceren we ongewenste haargroei tot het minimale. Bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam behandelen we met de meest comfortabele en effectieve methode.

Laser ontharen behandeling bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam

Overbeharing of ongewenste haargroei komt zowel bij zowel mannen als vrouwen voor. Laserontharing is geschikt voor bruin, donkerbruin en zwart haar. Helaas bestaan er nog geen effectieve laser methodes voor blond, rood of grijs haar. Tijdens een consultatie zal de behandelaar aangeven of een laserontharing geschikt is voor jou. Laserontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren en voor een aantal medische indicaties. Denk hierbij aan transgenderzorg en overbeharing in het gelaat bij vrouwen.

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei werken we met de Harmony xl pro essential. De SHR-ontharingsmethode van Alma gebruikt baanbrekende technologie om een effectieve oplossing te bieden voor haarverwijdering.

De unieke, geleidelijke verhittingsmethode schakelt de haarfollikels op effectieve wijze uit, maar voorkomt schade aan de omringende huid. Door de vegende In-motion™-toedieningstechniek blijft de laser in beweging en worden alle gebieden bereikt.Gelijktijdige contactkoeling voorkomt brandplekjes en maakt de behandeling aangenamer. Een speciale applicator maakt het mogelijk om een groot gebied te behandelen in minder tijd.

 • Laserontharing bij Skin Improvement & Beauty Amsterdam uitgelegd

  De behandelaar zal eerst de huid desinfecteren. Vervolgens wordt de laser ingesteld op basis van de complexiteit van jouw haargroei. 

  Er wordt een laserflits afgegeven met 3 verschillende golflengtes die wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in de haarfollikel. De cellen rondom deze haarwortel worden dusdanig verhit, dat de haarwortel wordt beschadigd en het haar niet meer in staat is om terug te groeien. Dit proces kan alleen worden behaald wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Omdat niet elke haar in de actieve groeifase is op het moment van behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet, maar de behandeling wordt door de meeste mensen goed verdragen.

  De veilige ontharingsoplossingen van Alma behalen optimale resultaten voor alle lichaamsdelen met behandelingen die veilig, snel en – gelukkig – nagenoeg pijnloos zijn.

  De indicaties voor een laseronthaar behandeling bij Skin Improvement & beauty 

  • Hypertrichose (overbeharing)
  • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon bij vrouwen)
  • Huidirritatie door scheren
  • Donkere haren geven het beste resultaat
 • Welke zones kunnen we behandelen met laser ontharen

  Bij Skin Improvement Beauty Amsterdam kan laser ontharen worden ingezet voor het lichaam.

 • Behandelplan

  Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. Na deze behandelingen is het aantal haren met 80 a 90% effectief verwijderd. We raden wel een jaarlijkse of soms tweejaarlijkse follow up behandeling aan om het gewenste resultaat te behouden.

 • Het resultaat van laser ontharen bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam

  Na iedere behandeling zal de haargroei steeds lichter worden. Tijdens een consult zal de behandelaar aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. Na deze behandelingen is het aantal haren met 80 a 90% effectief verwijderd. We raden wel een jaarlijkse of soms tweejaarlijkse follow up behandeling aan om het gewenste resultaat te behouden.

 • Prijzen

  De couperose laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam is te boeken vanaf € 39,-.

  Voor de volledige prijslijst klik je hier.

 • Voorbereiding & Nazorg

  Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden voordat je jouw behandelkuur start. De behandelaar zal dit ook bespreken tijdens het consult.

  • De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
  • Gedurende het behandeltraject mogen in het behandelgebied geen zelfbruiningsmiddelen (spray tan etc.) worden gebruikt.
  • Alle haren in het te behandelen gebied moeten 1 dag voor, of op de ochtend voor de behandeling worden afgeschoren.
  • De haren mogen 4-6 weken voor het begin van de eerste behandeling en tijdens het gehele behandeltraject niet worden geëpileerd of geharst, omdat je hiermee het doelwit verwijdert.
  • Er mag geen body lotion, crème of deodorant (bij ontharing van de oksels) worden gebruikt direct voor de behandeling.
  • Zonnebrandcrème SPF30/50 moet gedurende het gehele behandeltraject regelmatig worden aangebracht wanneer het behandelde gebied wordt blootgesteld aan de zon (ook wanneer het een bewolkte dag is).
  • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling, indien de behandeling plaatsvindt in het gezicht.

  De behandeling wordt uitgevoerd door een FDA-goedgekeurde (Alma) laser en is zeer veilig. Complicaties kunnen optreden wanneer bovengenoemde richtlijnen voor de behandeling niet voldoende worden nageleefd. Donkere of lichte ‘tijdelijke’ pigmentvlekken kunnen het gevolg zijn van temperatuurstijging in de huid. In zeldzame gevallen kunnen blaren of langdurige roodheid optreden.

  Nazorg voor een laseronthaar behandeling

  Het is erg belangrijk om het behandelde gebied goed te verzorgen na de de laserbehandeling. Direct na de behandeling kan de huid rood aandoen en kun je last krijgen van een lichte zwelling. Na de behandeling mag je de huid koelen met coldpacks uit de koelkast. Zorg er wel voor dat de coldpacks niet direct met de huid in aanraking komen. Plaats daarom een gaasje tussen de huid en de coldpacks.

  Overige informatie voor een goede nazorg:

  • Drink veel water na de behandeling.
  • Pas na 24 uur mag je het verband eraf halen en de huid reinigen met koel water en antibacteriële zeep van Unicura. 
  • Laat het behandelde gebied zoveel mogelijk aan de lucht drogen.
  • Ga niet te lang in bad (in de eerste 48 uur na de behandeling helemaal niet) en je mag in de eerste dagen na de behandeling niet zwemmen.
  • Na het douchen dien je de huid droog te deppen met een schone handdoek.
  • Breng geen body lotion, parfum of make-up aan op de huid.
  • Blijf minimaal 6 weken uit de zon na de behandeling.
  • Je mag de overige haargroei wel scheren in de periode na de behandeling (epileren & harsen is niet toegestaan).
  • Zodra de huid genezen is, mag je een hydraterende crème gebruiken en SPF 50+.

Veelgestelde vragen over laserontharen bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

 • Wanneer zie ik het resultaat van mijn laseronthaar behandeling?

  Na iedere behandeling wordt de haargroei lichter. Afhankelijk van de complexiteit van de haargroei zijn er 6 – 8 behandelingen nodig om tot een wenselijk eindresultaat te komen. De behandelaar zal tijdens het consult een inschatting geven over het behandelplan. 

 • Is laser ontharen een pijnlijke behandeling?

  De behandeling is minimaal pijnlijk. Het voelt aan alsof er met een klein elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coolpack en een verzorgende creme.

 • Mag ik laten laserontharen in de zomer periode?

  Het mag in principe wel, mits het behandelde gebied in de weken (minimaal 6 weken) na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon. Wij adviseren echter om laserontharen in de herfst / winterperiode te starten.

 • Heeft de laserbehandeling een downtime?

  Na laserontharen kan de huid wat rood zijn van de warmte, dit mag je thuis koelen met een coolpack. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. De roodheid en eventuele zwelling trekt binnen een paar dagen weer weg. Tijdens het behandeltraject van laserontharen dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot 6 weken na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming in het behandelde gebied.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

  Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. Na deze behandelingen is het aantal haren met 80 a 90% effectief verwijderd. We raden wel een jaarlijkse of soms tweejaarlijkse follow up behandeling aan om het gewenste resultaat te behouden.

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de laserbehandeling?

  Het is belangrijk om de behandelaar voor de behandeling op de hoogte te brengen van jouw medische achtergrond. Hierbij is het ook belangrijk om medicijngebruik te vermelden omdat sommige medicatie niet goed samen gaat met het licht van de laser. 

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.