Dermapen

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Laserontharing is geschikt voor bruin, donkerbruin en zwart haar. Helaas bestaan er geen effectieve lasermethodes voor blond, rood of grijs haar. Laserontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties. Denk hierbij aan transgenderzorg en overbeharing in het gelaat bij vrouwen.

De behandeling

Er wordt een laserflits afgegeven met 3 verschillende golflengtes die wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in de haarfollikel. De cellen rondom deze haarwortel worden dusdanig verhit, dat de haarwortel wordt beschadigd en het haar niet meer in staat is om terug te groeien. Dit proces kan alleen worden behaald wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Omdat niet elke haar in de actieve groeifase is op het moment van behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet, maar de behandeling wordt door de meeste mensen goed verdragen.

Indicaties

 • Hypertrichose (overbeharing)
 • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon bij vrouwen)
 • Huidirritatie door scheren
 • Donkere haren geven het beste resultaat

Hoe vaak moet de behandeling uitgevoerd worden?

Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. De literatuur wijst uit dat wanneer deze periode wordt aangehouden dit het beste resultaat geeft. Na deze behandelingen is het aantal haren met 80 a 90% verholpen.

Downtime

De behandeling wordt uitgevoerd door een FDA-goedgekeurde laser en is zeer veilig. Complicaties kunnen optreden wanneer bovengenoemde richtlijnen voor de behandeling niet voldoende worden nageleefd. Donkere of lichte ‘tijdelijke’ pigmentvlekken kunnen het gevolg zijn van temperatuurstijging in de huid. In zeldzame gevallen kunnen blaren of langdurige roodheid optreden.

Belangrijke punten VOOR de behandeling

 • De behandeling kan niet plaats vinden op een zongebruinde huid.
 • Gedurende het behandeltraject mogen in het behandelgebied geen zelfbruinings middelen (spray tan etc.) worden gebruikt.
 • Alle haren in het te behandelen gebied moeten 1 dag voor, of op de ochtend voor de behandeling worden afgeschoren.
 • De haren mogen 4-6 weken voor het begin van de eerste behandeling en tijdens het gehele behandeltraject niet worden geëpileerd of geharst, omdat je hiermee het doelwit verwijdert.
 • Er mag geen bodylotion, crème of deodorant (bij ontharing van de oksels) worden gebruikt voor de behandeling.
 • Zonnebrandcrème SPF30/50 moet gedurende het gehele behandeltraject regelmatig worden aangebracht wanneer het behandelde gebied wordt blootgesteld aan de zon (ook wanneer het een bewolkte dag is).
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling, indien de behandeling plaatsvindt in het gezicht.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man. Bekijk snel de behandelingen.