Wat is pigment?

Pigment is een kleurstof die de huid beschermt tegen de UV-straling die in zonlicht zit. Wanneer u blootstaat aan UV-straling maakt de huid meer pigment aan waardoor de huid bruin kleurt. Te veel blootstelling aan UV-straling kan verschillende huis aandoeningen veroorzaken en doet de huid sneller verouderen. Ook kan een te lange blootstelling aan UV-straling de pigmentcellen ontregelen wat zorgt voor een ophoping van pigment. Deze ophoping aan pigment ziet eruit als een donkere plek op de huid; een pigmentvlek.

Verschillende soorten pigment

We onderscheiden verschillende soorten pigmentvlekken

Ouderdomsvlekken

Op middelbare leeftijd ontstaan bij iedereen wel een of meerdere donkere plekjes op de huid. Deze ouderdomsvlekken ontstaan vaak op plaatsten die veel blootgesteld worden aan de zon, zoals de handen, het gezicht, hals en decolleté.

Zwangerschapsmasker

Zwangerschapshormonen kunnen zorgen voor overmatige aanmaak van pigment Waardoor donkere plekken in het gezicht en/of nek ontstaan. Deze vlekken zijn onschuldig, hardnekkig en kunnen erg vervelend zijn. Wanneer u eenmaal zwangerschapsmaker hebt gehad heeft u grote kans dat het bij een volgende zwangerschap ook weer ontstaat en blijft u extra gevoelig voor pigmentatie.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

Deze vorm van pigmentatie ontstaat in combinatie met acne, de blootstelling aan UV-straling heeft ervoor gezorgd dat de kwetsbare acne huid extra pigment heeft aangemaakt. Dit zijn vaak meerdere kleine pigmentvlekjes over het gelaat.

De behandeling

Pigmenten kunnen worden behandeld op de volgende manieren:

  • Peelings
  • Microneedling
  • Zuurstofbehandeling

Voor passend advies voor een gepersonaliseerd behandelplan is er de mogelijkheid om een vrijblijvend consult in te plannen. Wij hopen samen met u tot het gewenste resultaat te komen.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man.