Acne behandelingen

Gedurende ons leven staan wij voortdurend bloot aan UV-licht en bouwt de huid zonschade op. Aanvankelijk kunnen huidcellen de schade repareren maar na verloop van tijd lukt dat niet meer. Met het ouder worden vertonen de gevolgen zich door vlekkerige pigmentophopingen, vooral in het gelaat, het decolleté en op de handen. Pigmentvlekken doen iemand vaak ouder lijken. Het weghalen van pigmentvlekken heeft daarom een goed verjongend effect. Bij Skin Improvement & Beauty passen we voor de behandeling van pigment het volgende plan toe.

Hoe werkt het

De laser geeft licht af met een spectrum aan golflengten (540-950 nm). Dit licht wordt geabsorbeerd door de roodbruine kleur van de pigmentvlek oppervlakkig in de huid. De cellen die teveel aan pigment bevatten worden tijdelijk verhit. Hierdoor sterven deze cellen af. Met de normale dagelijkse huidafschilfering worden deze cellen vervolgens afgestoten. Een mooiere, egalere en gezondere huid komt hieronder tevoorschijn.

Behandeltraject

Voor de behandeling

U dient de specialist op de hoogte te stellen van eventuele medicatie die u gebruikt. Sommige medicatie gaat slecht samen met laserlicht. Voor de behandeling mag u niet erg zongebruind zijn. U kunt bijvoorbeeld niet gelaserd worden 2 weken nadat u gezond heeft.  Ook na de behandeling dient u 4 weken uit de zon te blijven.

Tijdens de behandeling

U voelt warme prikjes tijdens de flits, die in een fractie van een seconde verdwenen is. Nadien kan de huid een beetje branderig aanvoelen. De huid wordt gekoeld met coldpacks en na behandeld en verzorgd met Aloë Vera gel.

Na de behandeling

Er ontstaat enige roodheid direct na de behandeling. Ook gaat de huid plaatselijk licht zwellen. Dit is een nor- male reactie van het lichaam op de warmte die in de huid gekomen is en het vernietigen van de cellen met overmatig pigment. Toch kunt u gewoon uw dagelijkse bezigheden meteen hervatten. Vaak wordt de pigment- vlek eerst wat donkerder van kleur. Dit is een teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Door het normale afschilferingsproces van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot enkele weken. Soms blijft een lich- tere huid over. De huid repigmenteert dan binnen enkelen weken. De huid mag indien gewenst gewoon
gecamoufleerd worden.

Te verwachten resultaat

Gemiddeld heeft u 1-3 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe eenvoudiger resultaat te behalen is. U kunt na 4 weken opnieuw behandeld worden. Wij raden u sterk aan om na behandeling uw huid altijd te onderhouden met een blekende crème. Zo heeft u veel langer plezier van de behandeling. Het ontstaan van nieuwe vlekken kan door deze behandeling echter niet geheel tegengegaan worden. Snelle vorming van nieuwe vlekken kan wel worden voorkomen door overmatig zonnen te vermijden en de huid het hele jaar door in te smeren met SPF 30 of 50. Ernstige vlekken, en ook moedervlekken kunnen na verloop van tijd weer terugkeren bij zonblootstelling. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stop gezet worden en zult u het resultaat moeten onderhouden met deze preventieve maatregelen. Het ad- vies is om één maal per jaar de behandeling te herhalen. Het ondergaan van herhalingsbehandelingen is niet schadelijk voor de huid.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man. Bekijk snel de behandelingen.