Pigment laser behandeling

Kies voor een egale huid zonder roodheden met onze pigment laser behandeling

Stoor jij je aan bruine vlekjes in je gezicht? Probeer je deze plekjes altijd te camoufleren met make-up? Als je antwoord ja is, ontdek dan de kracht van onze pigment laserbehandeling. Deze behandeling pakt zowel pigmentvlekjes als hyperpigmentatie aan. Binnen no-time geniet je van een prachtige egale huid en heb je geen concealer meer nodig om deze oneffenheden te camoufleren.

De pigmentatie laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam maakt de huid egaler

Wil jij bruine plekjes / pigmentatie op de huid verminderen? Kies dan voor een laser behandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam. Wij werken met de Harmony XL Pro Essential, met deze innovatieve laser kunnen wij de diepere huidlagen effectief behandeling en het apparaat stelt de behandelaar in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen.

Onze huid wordt voortdurend blootgesteld aan UV straling waardoor de huid ‘zonneschade’ opbouwt. Bij minimale schade kunnen de huidcellen de schade deels repareren maar naarmate we ouder worden is de zonneschade te groot en zien we duidelijke pigmentatie op de huid. Een jeugdige huid staat gelijk aan een egale huid, daarom is de pigment laserbehandeling een veel gevraagde behandeling.

De Harmony XL Pro Essential laser geeft licht af met een spectrum aan golflengten (540-950 nm). Dit licht wordt geabsorbeerd door de roodbruine kleur van de pigmentvlek. De cellen die een teveel aan pigment bevatten worden tijdelijk verhit. Hierdoor sterven deze cellen af. Met de normale dagelijkse huidschilfering worden deze cellen vervolgens afgestoten. Een mooiere, egalere en gezondere huid komt hieronder tevoorschijn.

 • De pigmentatie laserbehandeling uitgelegd

  De pigmentatie laserbehandeling pakt de volgende indicaties aan:

  • Pigmentvlekjes
  • Hyperpigmentatie
  • Ouderdomsvlekken

  Afhankelijk van de indicatie en huidkwaliteit zijn er 1-3 behandelingen nodig om de pigmentvlekjes effectief te verwijderen. Pigmentatie kan echter wel terug komen wanneer je de huid niet goed tegen de zon beschermt. Soms kan een herhaalbehandeling voor optimaal resultaat nodig zijn.

  De pigmentatie laserbehandeling is een innovatieve gezichtsbehandeling die bij Skin Improvement Beauty Amsterdam in 3 stappen wordt uitgevoerd. 

  • Reinigen van de huid en het aanbrengen van een gel
  • Het behandelen van de huid met de Harmony XL Pro Essential
  • De huid reinigen en het aanbrengen van een dagverzorging en SPF

  De laserbehandeling voor pigmentatie kan als licht gevoelig ervaren worden. Tijdens de behandeling kun je ‘kleine speldenprikjes’ op de huid voelen. De huid wordt na de laserbehandeling gekoeld en verzorgde met Aloë Vera gel. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan op het behandelde gebied.

  Wat kun je zelf doen om pigmentatie te voorkomen

  Pigmentatie wordt voornamelijk veroorzaakt door UV. Wanneer je de huid goed beschermt tegen de zon door dagelijks een SPF50 aan te brengen zul je minder kans hebben op pigmentatie.

  Contra-indicaties voor het ondergaan van de pigmentatie laserbehandeling

  De pigmentatie laserbehandeling werkt in de diepere huidlagen. Hierdoor hebben we te maken met diverse contra-indicaties. Deze contra-indicaties worden besproken tijdens het intakegesprek, alsmede de risico’s en de mogelijke bijwerkingen. De pigmentatie laserbehandeling is niet geschikt voor mensen met de volgende contra-indicaties:

  • Gebruik van huidverdunnende producten zoals tretinoïne (vitamine A-zuur) of Isotretinoine (roaccutane)
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Recent ondergaan van peelings
  • (Huid)kanker
  • Vitiligo
  • Psoriasis
  • Bepaalde vormen van antibiotica, antidepressiva en Sint-Janskruid
 • Welke zones kunnen we behandelen met de pigmentatie laserbehandeling

  Bij Skin Improvement Beauty Amsterdam kan de pigmentatie laserbehandeling in principe ingezet worden op het gehele lichaam. De behandeling wordt voornamelijk toegepast voor:

  • Gezicht
  • Hals
  • Handen
 • Behandelplan

  Na ongeveer 1-2 weken na de behandeling zie je het resultaat. Wanneer de korstjes van de huid zijn gevallen zul je merken dat de pigmentatie vermindert of verdwenen is. Afhankelijk van de indicatie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

 • Het resultaat van de Pigment laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

  De resultaten van de pigment laserbehandeling is vrij snel zichtbaar. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmentvlekjes donkerder kleuren en er kunnen korstjes ontstaan. Ook gaat de huid plaatselijk lichtelijk zwellen. Dit is een normale reactie van het lichaam op de warmte die in de huid wordt gebracht door de laser. Wanneer de korstjes van de huid vallen zul je verbetering zien van de roodheden. De huid is egaler. Afhankelijk van de mate van de pigmentatie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Pigmentatie kan terugkomen wanneer de huid niet goed tegen de zon wordt beschermd. We adviseren daarom om af en toe een onderhoudsbehandeling in te plannen. De behandelaar zal een adviesplan voor je opstellen.

 • Prijzen

  De couperose laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam is te boeken vanaf € 40,- per pigmentvlekje

  Voor de volledige prijslijst klik je hier.

 • Achtergrond

  De pigment laserbehandeling wordt uitgevoerd met de Harmony XL Pro Essential. Het fijne van deze laser is dat de behandelaar heel precies te werk kan gaan. Alleen de pigmentvlekjes worden behandeld terwijl de omringende huid niet wordt aangetast. De Harmony XL Pro Essential is een klinisch geteste non-ablatieve laser. De behandeling is absoluut veilig en wordt al jaren wereldwijd ingezet door de beste schoonheidsklinieken.

Veelgestelde vragen over de pigmentatie laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

 • Wanneer zie ik het resultaat van de pigmentatie laserbehandeling?

  Na ongeveer 1-2 weken na de behandeling zie je het resultaat. Wanneer de korstjes van de huid zijn gevallen zul je merken dat de pigmentatie vermindert of verdwenen is. Afhankelijk van de indicatie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

 • Is de pigmentatie laserbehandeling een pijnlijke behandeling?

  De behandeling is niet heel pijnlijk, het voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coolpack en een Aloë Vera gel.

 • Mag de pigment laserbehandeling ook ondergaan worden in de zomer periode?

  Het mag in principe wel, mits de huid in de weken na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon. Wij raden aan om de behandeling voor of na de zomermaanden te ondergaan.

 • Heeft de pigmentatie laserbehandeling een downtime?

  Na de behandeling van pigment kan de huid wat rood zijn van de warmte, dit mag je thuis koelen met een coolpack. Plaatselijk kan er ook een lichte zwelling ontstaan. De roodheid en eventuele zwelling trekt binnen een paar dagen weer weg. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmentvlekjes donkerder kleuren en er kan wat korstvorming ontstaan. In 1-2 weken zullen de korstjes verdwijnen en kleurt de huid weer bij. Tijdens het behandeltraject van pigment dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op nieuwe pigmentvorming in het behandelde gebied. 

 • Hoe vaak moet ik de pigmentatie laser handeling herhalen?

  Om pigmentatie goed te verminderen / verwijderen zijn er gemiddeld 1-3 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stelt de behandelaar een persoonlijk behandelplan voor jou op. Tijdens dit gesprek ontvang je advies over het aantal behandelingen, het te verwachten resultaat, de benodigde nazorg en het kostenplaatje. 

 • Mag de behandeling uitgevoerd worden in combinatie met andere laser behandelingen?

  Ieder behandelplan is anders. Overleg daarom altijd jouw wensen en doelstellingen met de behandelaar.

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de pigment laserbehandeling?

  Het is belangrijk om de behandelaar voor de behandeling op de hoogte te brengen van jouw medische achtergrond. Hierbij is het ook belangrijk om medicijngebruik te vermelden omdat sommige medicatie niet goed samen gaat met het licht van de laser. Daarnaast is het belangrijk om minimaal 2 weken voor de behandeling uit de zon te blijven, evenals 4 weken na de behandeling.

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.