Dermapen

Hoe werkt de laser

Hoe werkt de laser?

De Q-Switched Nd:YAG laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. De lichtbundel gaat door de bovenste huidlaag heen en bereikt op ongeveer 1,5 à 2mm diepte de ingekapselde inkt. De zeer korte laser impuls veroorzaakt een foto-akoestische explosie van energie in de inkt van de tatoeage waardoor alléén de inkt opgewarmd wordt. Door de “laser shot” wordt de inkapseling van de inktdeeltjes opengebroken, de inktdeeltjes worden hierdoor steeds ver- der vergruist in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam vanzelf opgeruimd. Na meerdere sessies vervaagt de tatoeage steeds meer.

Preventieve maatregelen

 • Geen bloedverdunnende middelen zoals visolie (Omega-3-6), Sint Janskruid, Aspirine (Ibuprofen), anti- coagulantia gebruiken
 • Geen corticosteroïden, Isotretinoine, andere retinoïden of andere huidverdunnende middelen gebrui
 • Roken verhindert een snel huidherstel, en tast bovendien het collageen netwerk
 • Alcohol zorgt voor meer
 • 4 weken voor en na de behandeling niet in de Geen zelfbruiner of spraytan gebruiken.
 • Bij haargroei een dag van tevoren Harsen of epileren minimaal 3 dagen van tevoren.

Tijdens de behandeling

De huid wordt eerst door de huidspecialist gedesinfecteerd. De laser wordt ingesteld op het uiterlijk

van de tatoeage. Vervolgens wordt de laser net boven de tatoeage geplaatst en wordt het hele gebied zorgvuldig behandeld. De behandeling kan pijnlijk zijn. Tijdens de behandeling ontstaat er een witte waas over de tatoeage, wat een gewenste reactie is. Na afloop zal deze waas wegtrekken en zal de huid gaan zwellen, en verschijnt roodheid. De huid wordt vervolgens ingesmeerd met antibacteriële zalf en afgedekt met een steriel gaasje. De behandeling duurt 15 tot 60 minuten. Er kan maximaal 10 x 10 cm per behandeling gelaserd worden. Grotere tatoeages zullen dus in meerdere sessies behandeld moeten worden.

Na de behandeling

 • Na de behandeling mag u de huid koelen met coldpacks uit de koelkast met een gaasje
 • Veel water drinken na de behandeling
 • De eerste dag hoeft u de huid niet te Pas na 24 uur mag u het verband eraf halen en reinigen met koel water en anti- bacteriële zeep van Unicura. Zoveel mogelijk aan de lucht laten drogen.
 • Niet te lang Niet in bad. Niet zwemmen. Droogdeppen met een schone handdoek.
 • Geen body lotion, parfum of make-up erop
 • Na de behandeling smeert u dagelijks Alhydran, Lamiderm of Deze zalf dient gebruikt te worden zolang de huid nog aan het genezen is en er korstvorming aanwezig is.
 • Ga voorzichtig om met de huid, niet wrijven, boenen of krabben aan de Pas op met het schuren van kleding.
 • Zodra de huid genezen is, kunt u een hydraterende crème te gebruiken en een SPF 50+.
 • Blootstelling aan UV-straling dient vermeden te worden gedurende 3 Het gebruik van een zinkoxide sunblock SPF 50 wordt gedurende de behandelperiode tot een jaar na de behandeling geadviseerd.

Te verwachten resultaat

Professioneel aangebrachte tatoeages hebben over het algemeen zes tot zestien behandelingen nodig. Amateurtatoeages kunnen meestal in drie tot tien behandelingen worden verwijderd. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Kleur: het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door de kleuren zwart, paars en De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed of niet. Wit reageert hele- maal niet.
 • Diepte: oppervlakkige tatoeages verdwijnen sneller dan dieper ge- legen
 • Leeftijd van de tatoeage: hoe ouder de tatoeage hoe minder be- handelingen er nodig

Het kan zijn dat de tatoeage niet 100% te verwijderen is, en er nog een minimaal restje tatoeage zichtbaar blijft. Skin Improvement & Beauty geeft geen garantie op het volledig verwijderen van de tatoeage

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man. Bekijk snel de behandelingen.