Tatoeage verwijderen

Spijt van je tatoeage? Kies voor een laser behandeling.

Wil jij jouw tatoeage laten verwijderen? Misschien heb je een tatoeage in een opwelling laten zetten of misschien past de tatoeage niet meer bij je huidige levensfase. Bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages middels en laer behandeling.

Met een laser behandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam kunnen wij jouw tatoeage verwijderen

Voor het verwijderen van tatoeages werken we bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam met de Q-Switched Nd: YAG laser. Deze slimme laser geeft korte pulsen van hoge energie af die vervolgens geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. De krachtige lichtbundel bereikt tot ongeveer 1.5-2mm diepte de ingekapselde inkt. De zeer korte laser impuls veroorzaakt een foto-akoestische explosie van energie in de inkt van de tatoeage waardoor alléén de inkt opgewarmd wordt. Door de “laser shot” wordt de inkapseling van de inktdeeltjes opengebroken, de inktdeeltjes worden hierdoor afgebroken in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam vanzelf opgeruimd. Na meerdere sessies vervaagt de tatoeage steeds meer.

Voor professioneel aangebrachte tatoeages hebben we ongeveer 6-16 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de complexiteit van de tatoeage. Bij amateur tatoeages kunnen we soms al mooie resultaten bereiken binnen 3-10 behandelingen.

De behandelaar kan een goede inschatting geven van het aantal benodigde behandelingen tijdens een intake.

 • De tatoeage laserbehandeling uitgelegd

  De volgende factoren hebben invloed op de benodigde sessies:

  • Kleur: het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door de kleuren zwart en paars. De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed of niet. Wit reageert helaas helemaal niet.
  • Diepte: oppervlakkige tatoeages verdwijnen sneller dan dieper gelegen tatoeages.
  • Leeftijd van de tatoeage: hoe ouder de tatoeage hoe minder behandelingen er nodig zijn.

  Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat we in sommige gevallen de tatoeage niet volledig (100%) kunnen verwijderen. Soms is er nog een minimaal restje van de inkt zichtbaar na de behandelsessies. Wij kunnen daarom ook geen garantie geven op het volledig verwijderen van een tatoeage. 

  De behandelaar zal eerst de huid grondig desinfecteren. Vervolgens wordt de laser ingesteld op basis van de complexiteit van de tatoeage. Vervolgens wordt de laser net boven de tatoeage geplaatst en kan er gestart worden met de behandeling. De behandeling kan pijnlijk aanvoelen. Ook dit is afhankelijk van de complexiteit van de tatoeage. 

  Tijdens de behandeling ontstaat er en witte waas over de tatoeage, dit is een gewenste reactie. Na de behandeling trekt deze waas weer weg en zal de huid wat rood zijn. De huid kan ook licht opzwellen. Na de behandeling brengt de behandelaar een antibacteriële zalf aan en wordt het behandelde gebied afgedekt met een gaasje.

  We kunnen maximaal 10 x 10 cm per behandeling laseren. De behandeling duurt, afhankelijk van de oppervlakte van de tatoeage, 15 tot 60 minuten. Voor het behandelen van grotere tatoeages zijn meerdere sessies nodig.

 • Behandelplan

  Na iedere behandeling wordt de tatoeage minder zichtbaar. Afhankelijk van de complexiteit van de tatoeage zijn 6-16 behandelingen nodig om tot een wenselijk eindresultaat te komen. De behandelaar zal tijdens het consult een inschatting geven over het behandelplan. In sommige gevallen zal er een lichte waas overblijven bij het eindresultaat. We kunnen niet garanderen dat de tatoeage volledig verwijderd kan worden.

 • Het resultaat van een tatoeage laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

  Na iedere behandeling zal de tatoeage steeds lichter worden. Tijdens een consult zal de behandelaar aangeven hoeveel behandelingen er nodig zijn om jouw tatoeage te verwijderen. Wanneer de tatoeage complex is kan het zijn dat er nog een lichte waasje van inkt achterblijft op de huid. We kunnen daarom niet garanderen dat we de tatoeage 100% kunnen verwijderen.

 • Prijzen

  De tattoo laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam is te boeken vanaf € 75,- voor een oppervlakte van 5cm.

  Voor de volledige prijslijst klik je hier.

 • Voorbereiding voor een tatoeage laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

  Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden voordat je jouw behandelkuur start. De behandelaar zal dit ook bespreken tijdens het consult.

  • Geen bloedverdunnende middelen zoals visolie (Omega-3-6), Sint Janskruid, Aspirine (Ibuprofen), anti- coagulantia gebruiken
  • Geen corticosteroïden, Isotretinoine, andere retinoïden of andere huidverdunnende middelen gebrui
  • Roken verhindert een snel huidherstel, en tast bovendien het collageen netwerk
  • Alcohol zorgt voor meer
  • 4 weken voor en na de behandeling niet in de Geen zelfbruiner of spraytan gebruiken.
  • Bij haargroei een dag van tevoren Harsen of epileren minimaal 3 dagen van tevoren.

   

  Nazorg voor een tatoeage laserbehandeling 

  Het is erg belangrijk om het behandelde gebied goed te verzorgen na de de laserbehandeling. Direct na de behandeling kan de huid rood aandoen en kun je last krijgen van een lichte zwelling. Na de behandeling mag je de huid koelen met coldpacks uit de koelkast. Zorg er wel voor dat de coldpacks niet direct met de huid in aanraking komen. Plaats daarom een gaasje tussen de huid en de coldpacks.

  Overige informatie voor een goede nazorg:

  • Drink veel water na de behandeling.
  • Pas na 24 uur mag je het verband eraf halen en de huid reinigen met koel water en antibacteriële zeep van Unicura. 
  • Laat het behandelde gebied zoveel mogelijk aan de lucht drogen.
  • Ga niet te lang in bad en je mag in de eerste dagen na de behandeling niet zwemmen.
  • Na het douchen dien je de huid droog te deppen met een schone handdoek.
  • Breng geen body lotion, parfum of make-up aan op de huid.
  • Na de behandeling smeer je dagelijks een crème op zoals Alhydran of Lamiderm. De behandelaar kan je hierover adviseren. Deze zalf dient gebruikt te worden zolang de huid nog aan het genezen is en er korstvorming aanwezig is.
  • Ga voorzichtig om met de huid, niet wrijven, boenen of krabben en pas op met het schuren van kleding.
  • Zodra de huid genezen is, mag je een hydraterende crème gebruiken en SPF 50+.
  • Blootstelling aan UV-straling dient vermeden te worden gedurende 3 weken na de behandeling. Het gebruik van een zinkoxide sunblock SPF 50 wordt gedurende de behandelperiode tot een jaar na de behandeling geadviseerd.

Veelgestelde vragen over de tattoo laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

 • Wanneer zie ik het resultaat van de tattoo laserbehandeling?

  Na iedere behandeling wordt de tatoeage minder zichtbaar. Afhankelijk van de complexiteit van de tatoeage zijn 6-16 behandelingen nodig om tot een wenselijk eindresultaat te komen. De behandelaar zal tijdens het consult een inschatting geven over het behandelplan. In sommige gevallen zal er een lichte waas overblijven bij het eindresultaat. We kunnen niet garanderen dat de tatoeage volledig verwijderd kan worden.

 • Is de tatoeage laserbehandeling een pijnlijke behandeling?

  De behandeling is wat pijnlijk. Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coolpack en een verzorgende crème.

 • Mag de tatoeage laserbehandeling ook ondergaan worden in de zomer periode?

  Het mag in principe wel, mits het behandelde gebied in de weken na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon. 

 • Heeft de tatoeage laserbehandeling een downtime?

  Na de behandeling van een tatoeage kan de huid wat rood zijn van de warmte, dit mag je thuis koelen met een coolpack. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. De roodheid en eventuele zwelling trekt binnen een paar dagen weer weg. In de dagen na de behandeling kan er wat korstvorming ontstaan. Tijdens het behandeltraject van een tatoeage dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op littekenvorming in het behandelde gebied.

 • Hoe vaak moet ik de tatoeage laser handeling herhalen?

  Om de tatoeage goed te verminderen / verwijderen zijn er gemiddeld 6-16 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stelt de behandelaar een persoonlijk behandelplan voor jou op. Tijdens dit gesprek ontvang je advies over het aantal behandelingen, het te verwachten resultaat, de benodigde nazorg en het kostenplaatje. 

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de tatoeage laserbehandeling?

  Het is belangrijk om de behandelaar voor de behandeling op de hoogte te brengen van jouw medische achtergrond. Hierbij is het ook belangrijk om medicijngebruik te vermelden omdat sommige medicatie niet goed samen gaat met het licht van de laser. 

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.