Erbium

Kies voor huidvernieuwing met onze erbium laserbehandeling

Wanneer we ouder worden krijgen we te maken met huidverslapping, rimpeltjes, oneffenheden en volume verlies. Afhankelijk van de levensstijl kan invloeden van buitenaf kan dit huidverouderingsproces bij de ene persoon anders verlopen dan bij de andere persoon. Feit is wel dat we allemaal te maken krijgen met huidveroudering. Aan de huidoppervlakte uit huidveroudering zich in pigmentatie, roodheden en rimpeltjes. Van binnen uit merken we huidverslapping en volume verlies wat een vermoeide blik kan veroorzaken. De meeste geboekte huidverjongings laser behandeling bij Skin Improvement & Beauty Amsterdam is de erbium laser behandeling. Ga een stapje terug in de tijd en geniet van een strakkere, egalere en vollere huid. Hello younger version of you!

Erbium laser behandeling

De erbium laserbehandeling bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam maakt de huid egaler

Huidveroudering uit zich niet alleen in fijne en diepe rimpels, maar ook in verslapping, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken en een vale huidskleur. Huidveroudering ontstaat door een verlies van elastine en collageen, de bindweefselvezels die zorgen voor trekvastheid en stevigheid. De snelheid waarin de huid veroudert hangt af van vele factoren, zoals erfelijke aanleg, levensstijl en de mate van blootstelling aan UV-straling. 

Bij Skin Improvement & Beauty kunnen we met de fractional erbium laserbehandeling de tijd een tikje terug zetten en de tekenen van huidveroudering op een natuurlijke manier wat terugdraaien. Het fijne aan de erbium laserbehandeling is dat de behandeling diverse indicaties aanpakt. Daarom is deze behandeling ook een echte favoriet in ons aanbod. De huid wordt na de behandelingen zelf aan het werk gezet om meer collageen aan te maken zodat de huid zichzelf effectief kan herstellen en versterken.

 • De Bindweefselmassage behandeling uitgelegd

  Indicaties erbium laserbehandeling bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam

  Indicaties die we behandelen met de erbium laserbehandeling zijn:

  • Verbeteren huidstructuur
  • Vermindering rimpels en fijne lijntjes
  • Vermindering littekens
  • Boosten collageen aanmaak voor volumeherstel van de huid
  • Verbetering huidelasticiteit
  • Vermindering pigmentatie
  • Vermindering roodheden

  Erbium laser voor het behandelen van littekens:

  Naast huidverbetering wordt de fractionele laser ook gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische (verdikte) littekens een ‘schurende’ werking waar- door de huid vlakker wordt.

  Bij atrofische (verdiepte) littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne littekens erg goed te behandelen.

  Afhankelijk van de indicatie en huidkwaliteit zijn er 1-3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms kan een jaarlijkse herhaalbehandeling voor optimaal resultaat nodig zijn.

  De erbium laserbehandeling uitgelegd

  De erbium laserbehandeling is een innovatieve gezichtsbehandeling die bij Skin Improvement & Beauty Amsterdam in 3 stappen wordt uitgevoerd. 

  • Reinigen van de huid en het aanbrengen van een gel & je krijgt teven een beschermende bril op 
  • Het behandelen van de huid met de Harmony XL Pro Essential
  • De huid reinigen en het aanbrengen van een dagverzorging en SPF

  De erbium laserbehandeling kan als gevoelig ervaren worden. Tijdens de behandeling kun je ‘kleine speldenprikjes’ op de huid voelen. De huid wordt na de laserbehandeling gekoeld en verzorgde met Aloë Vera gel. Eventueel kan er een verdovende crème aangebracht worden. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan op het behandelde gebied. Het is belangrijk om niet te krabben, de korstjes vallen vanzelf af. Het is ook heel belangrijk om uit de zon te blijven na de behandeling.

 • Welke zones kunnen we behandelen met de Bindweefselmassage

  Welke zones kunnen we behandelen met de erbium laserbehandeling

  Bij Skin Improvement & Beauty Amsterdam kan de erbium laserbehandeling in principe ingezet worden op het gehele lichaam. De behandeling wordt voornamelijk toegepast voor:

  • Gezicht
  • Hals
  • Handen
 • Behandelplan

  Afhankelijk van de indicatie en huidkwaliteit zijn er 1-3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms kan een jaarlijkse herhaalbehandeling voor optimaal resultaat nodig zijn.

 • Het resultaat van de Erbium Laser behandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

  Fractionele laserbehandelingen zorgen ervoor dat fijne lijntjes vervagen en geven de huid een egaler en frisser uiterlijk. De doorbloeding van de huid wordt verbeterd en rimpels worden minder diep. Resultaten verschillen echter van persoon tot persoon. Binnen enkele dagen tot 2 weken zul je een mooie verbetering zien in de huidstructuur en de teint. Het uiteindelijke resultaat heeft tijd nodig en is pas later zichtbaar. Dit komt omdat het proces van collageenvorming tijd nodig, de behandeling zet het lichaam zelf aan het werk om meer collageen te vormen. Minimaal drie maanden na een kuur kun je het uiteindelijke effect van de behandeling pas zien. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen, dit maakt dat de resultaten langdurig / blijvend zijn. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stopgezet worden en zul je het resultaat moeten onderhouden. 

 • Prijzen

  De erbium laserbehandeling bij Skin Improvement & Beauty in Amsterdam is te boeken vanaf € 190,- voor half gelaat.

  Voor de volledige prijslijst klik je hier.

 • Achtergrond

  De erbium laserbehandeling wordt uitgevoerd met de Harmony XL Pro Essential. Het fijne van deze laser is dat de behandelaar heel precies te werk kan gaan. Alleen de te behandelen zones kunnen getarget worden terwijl de omringende huid niet wordt aangetast. De Harmony XL Pro Essential is een klinisch geteste non-ablatieve laser. De behandeling is absoluut veilig en wordt al jaren wereldwijd ingezet door de beste schoonheidsklinieken.

Veelgestelde vragen over de erbium laserbehandeling bij Skin Improvement Beauty in Amsterdam

 • Wanneer zie ik het resultaat van de erbium laserbehandeling?

  Na ongeveer 1-2 weken na de behandeling zie je de eerste resultaat direct op het huidoppervlak. De huid zal egaler aandoen. Voor de langdurige effecten is wat tijd nodig omdat het lichaam zelf collageen gaat aanmaken en dit proces kost tijd. Na een aantal maanden zal de huid zichtbaar verstevigd zijn en voller aanvoelen. Afhankelijk van de indicatie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

 • Is de erbium laserbehandeling een pijnlijke behandeling?

  De behandeling is wat pijnlijk. Indien gewenst kan een verdovende creme aangebracht worden. Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coolpack en een Aloë Vera gel.

 • Mag de erbium laserbehandeling ook ondergaan worden in de zomer periode?

  Het mag in principe wel, mits de huid in de weken na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon. Wij raden aan om de behandeling voor of na de zomermaanden te ondergaan.

 • Heeft de erbium laserbehandeling een downtime?

  Na de behandeling van pigment kan de huid wat rood zijn van de warmte, dit mag je thuis koelen met een coolpack. Plaatselijk kan er ook een lichte zwelling ontstaan. De roodheid en eventuele zwelling trekt binnen een paar dagen weer weg. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmentvlekjes donkerder kleuren en er kan wat korstvorming ontstaan. In 1-2 weken zullen de korstjes verdwijnen en kleurt de huid weer bij. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op nieuwe pigmentvorming in het behandelde gebied. 

 • Hoe vaak moet ik de erbium laser handeling herhalen?

  Om tot het gewenste eindresultaat te komen zijn er gemiddeld 1-3 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stelt de behandelaar een persoonlijk behandelplan voor jou op. Tijdens dit gesprek ontvang je advies over het aantal behandelingen, het te verwachten resultaat, de benodigde nazorg en het kostenplaatje. 

 • Mag de behandeling uitgevoerd worden in combinatie met andere behandelingen?

  Ieder behandelplan is anders. Een behandeling met de fractionele laser is de meest intensieve therapie tegen huidveroudering. Verschillende lasers kunnen ingezet worden met verschillende doeleinden. De behandelaar zal een op maat gemaakt behandelplan voor je opmaken.

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de erbium laserbehandeling?

  Het is belangrijk om de behandelaar voor de behandeling op de hoogte te brengen van jouw medische achtergrond. Hierbij is het ook belangrijk om medicijngebruik te vermelden omdat sommige medicatie niet goed samen gaat met het licht van de laser. Daarnaast is het belangrijk om minimaal 2-4 weken voor de behandeling uit de zon te blijven, evenals 4 weken na de behandeling.

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.