Hoe ontstaat acne?

Het overgrote gedeelte van de mensen krijgt in de pubertijd last van acne. Bij acné zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Bij de één zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die zelfs psychische problemen kan veroorzaken en kan zo een enorme hinder zijn in je dagelijkse leven.

Gelukkig bieden wij een scala aan behandelingen tegen acné. Acne is heel vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Bij de meeste mensen is het voor het 25ste jaar over. Soms kan acné ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen dit noem je acne tarda.

De oorzaak

Acné ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waarin de talgklier zit. Meestal begint acné wanneer de huid verschillende veranderingen ondergaat door hormonen, voornamelijk in de pubertijd. De talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter en maken meer talg of sebum (huidsmeer) aan. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn black en white head (mee-eters).
In een mee-eter zit niet alleen talg, er zitten ook bacteriën, vetzuren en een haartje in. Op een bepaald moment scheurt de talgklier open. De talg, de bacteriën en de vetzuren komen in de huid terecht. Daardoor ontsteekt de huid en er ontstaan pukkels en puistjes.

Acne feiten

 • Genen/erfelijkheid acné kan in de familie zitten.
 • De ontstekingen/pukkels op een onjuiste manier uitreinigen
 • Hormonen (pubertijd, menstruatie, zwangerschap).
 • Cosmetica die de huid verstoppen, zoals bepaalde soorten niet minerale make-up.
 • Druk en wrijving. Een voorbeeld hiervan is maskne (acne veroorzaakt door het dragen van een mondkapje)
 • Geneesmiddelen kunnen acné veroorzaken of verergeren.
 • Vochtige lucht. Bij vochtig weer kan acné erger worden.
 • Stress
 • Te heftig en veel reinigen van de huid

Acne fabels

 • Slechte hygiëne. Mensen denken dat mensen met acné hun huid niet goed schoonhouden. Ook dit klopt niet. Acné heeft niets te maken met een slechte hygiëne.
 • Zweten. Transpiratie en talgvorming hebben niets met elkaar te maken. Zweten maakt acné niet erger.
 • Besmetting. Acné is niet besmettelijk.

De behandeling

Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen het is namelijk een huidaandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acné vereisen vaak langdurige aandacht. Wel lukt het meestal om ervoor te zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk overgaat.

Wij bieden verschillende peelings aan tegen acne, in combinatie met thuis therapie (thuis producten) om de behandeling thuis voor te zetten.

Acne gaat vaker gepaard met verschillende andere huidbeelden denk aan pigmentatie en littekens. Voor passend advies voor een gepersonaliseerd behandelplan is er de mogelijkheid om een vrijblijvend consult in te plannen. Wij hopen samen met u tot het gewenste resultaat te komen.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man. Bekijk snel de behandelingen.