Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes duidelijk zichtbaar zijn. Dit komt doordat de vaatwandjes zijn verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal voor veroudering van de huid. bij couperose is speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Voornamelijk is dit te herkennen op de wangen, kin, neus of voorhoofd. Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, vinden veel mensen dit niet mooi en willen er graag iets aan doen.

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend, maar in veel gevallen ontstaan het spontaan. Soms ontstaat couperose door te veel UV stralen (zon, zonnebank of hoogtezon), gure wind en felle kou. Soms gaat couperose over in de huidaandoening rosacea. Naast couperose zijn er dan rode vlekken en puistjes te zien.

Spider Naevus

Een spider naevus (spinnenvaatje) is een verwijding in een klein bloedvat en komt meestal voor in het gezicht. Deze is te herkennen door een rode vlek ter grote van een speldenknop (kopje van de spin) waar vanuit haarfijne bloedvaatjes waaieren (pootjes van de spin)

Mogelijke oorzaken

  • Erfelijkheid
  • Overmatig blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik
  • Bepaalde geneesmiddelen

Hoe is couperose te behandelen?

In onze salon kunnen wij couperose behandelen met een speciaal ontwikkelde peeling. Hierbij  worden rosacea, couperose en de gevoelige huid behandeld. Na de peeling kunt u de behandeling thuis verder voortzetten met een van de speciale producten voor de rode huid.

Beschikbare producten voor thuis:
C.R. Resurfacing Kit

  • Dit is een set met meerdere producten die u thuis kunt gebruiken. In de set zitten een active, recovery, reiniging, zonbescherming en een post resurfacing cream.
  • C.R. Recovery
    Deze crème kunt u na de behandeling 2 weken gebruiken om de resultaten te verbeteren en voor een algehele betere huidconditie te zorgen.

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man.