Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Wallen en donkere kringen worden vaak door elkaar gehaald. ‘Echte’ wallen zijn zakjes die ontstaan als er zich een teveel aan vocht, vet of huid ophoopt onder je ogen. Donkere kringen ontstaan als bloedvaatjes door de dunne huid onder je ogen heen schijnen, met als gevolg een blauwe of paarskleurige waas. Als mensen klagen over hun wallen, dan hebben ze het meestal over donkere kringen.

Wat zijn de oorzaken van wallen en donkere kringen?

Om wallen en donkere kringen bij de kern aan te pakken, is het belangrijk om de oorzaak hiervan te bepalen.

– onvoldoende slaap

Een gebrek aan slaap is de meest voor de hand liggende oorzaak van wallen en donkere kringen. Tijdens je slaap voert het lymfevatenstelsel namelijk vocht en afvalstoffen af. Als je onvoldoende slaapt, kan dit systeem zijn werk niet goed doen en kunnen vocht en afvalstoffen zich ophopen onder je ogen.

– onvoldoende drinken

Je lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht. Voldoende drinken zorgt ervoor dat je lichaam vocht goed kan afvoeren. Als je te weinig drinkt, houdt je lichaam vocht vast. Dit kan zich vervolgens ophopen onder je ogen. Anderzijds kan een vochttekort er juist voor zorgen dat de huid onder je ogen dunner wordt waardoor een blauw- of paarskleurige waas zichtbaar wordt.

– genetische aanleg

Heb je alles al geprobeerd om je wallen en donkere kringen te verminderen, maar lijkt niets te werken? Het kan zijn dat je hier aanleg voor hebt. Bij sommige mensen is de oogkas namelijk anatomisch gezien te klein, waardoor je vaker last hebt van wallen. In dat geval zullen bovenstaande oplossingen helaas niet helpen.

– stress

Stress kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts niet in slaap kunt vallen of dat je sneller naar ongezonde voeding, alcohol of een sigaret grijpt. Dit kan het ontstaan van wallen en donkere kringen weer in de hand werken.

– ouderdom

Ouderdom komt helaas met gebreken. Als je ouder wordt, neemt de elasticiteit en stevigheid van je huid af en je huid wordt dunner.

– roken en (overmatig) alcohol- of cafeïne-inname

Alcohol en cafeïne werken vochtafdrijvend. Drink alcohol- en cafeïnehoudende dranken daarom met mate. Rook je? Stoppen met roken maakt je mooier. Als je stopt met roken, raakt je huid beter doorbloed, waardoor wallen en donkere kringen onder je ogen verminderen. Bovendien maak je meer collageen aan als je stopt met roken. Collageen is noodzakelijk voor een soepele en stevige huid.

Hoe kunnen wij je ondersteunen in het verminderen van de wallen?

In onze salon bieden wij verschillende mogelijkheden aan om de huid te verbeteren.

Behandelingen:

Producten:

U bent altijd welkom voor een gratis vrijblijvend consult om u zo specifiek en goed mogelijk te adviseren

Gratis huidscan aanvragen

Wilt u graag de conditie van uw huid verbeteren, maar weet u niet waar u moet beginnen of welke behandeling aansluit op uw wensen? Dan bent u bij Skin Improvement & Beauty aan het juiste adres!

Vraag nu gratis een huidscan aan en krijg uitgebreid antwoord op al uw vragen.

Gratis huidadvies

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van de nieuwste apparatuur.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal ontwikkeld voor de man.