Hoe belangrijk is vitamine C in de zomer?

Onze serums, crèmes en behandelingen met Vitamine C zijn goed voor diverse huidbeelden en huidproblemen. Vitamine C werkt onder andere goed om de huid te verhelderen, collageen productie te boosten en het vertragen van het huidverouderingsproces.

Vitamine C wordt gewonnen uit verschillende groente en fruit soorten. Met name citrusvruchten en koolsoorten. Vitamine C is een sterke antioxidant. Dit betekent dat deze je beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, ook wel vrije radicalen genoemd. Zo helpt Vitamine C om jouw cellen te beschermen tegen bijvoorbeeld de zon, blauw licht en schadelijke invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen en roken. Vitamine C versterkt simpelweg jouw huidbarrière.

Vitamine C is vooral in de zomer goed voor de huid om de volgende redenen: 

 1. Antioxidant Bescherming: Vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt de huid te beschermen tegen schade door UV-stralen en milieuschadelijke stoffen. In de zomer, wanneer je vaker aan de zon blootgesteld wordt, is deze bescherming essentieel.
 2. Collageen Productie: Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, wat helpt om de huid elastisch te houden en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Verhoogde blootstelling aan de zon kan het afbreken van collageen versnellen, waardoor vitamine C in de zomer extra belangrijk is.
 3. Verhelderende Werking: Vitamine C helpt de huid te verhelderen en de teint egaler te maken door hyperpigmentatie en donkere vlekken te verminderen. Zonblootstelling kan het risico op deze problemen vergroten, dus vitamine C kan helpen om je huid helder en stralend te houden.
 4. Ontstekingsremmende Eigenschappen: Zomeractiviteiten kunnen leiden tot huidirritatie en ontstekingen. De ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine C kunnen helpen de huid te kalmeren en te verzachten.
 5. Hydratatie: Vitamine C kan de barrièrefunctie van de huid verbeteren, waardoor vocht beter vastgehouden wordt en de huid gehydrateerd blijft, wat belangrijk is tijdens de warme en vaak uitdrogende zomermaanden.

Door vitamine C in je huidverzorgingsroutine op te nemen tijdens de zomer, kun je de huid beschermen tegen zonschade, een jeugdige uitstraling behouden en je huid helder en gezond houden.

Wist je dat we nu bij Skin Improvement & Beauty een nieuwe speciale Vitamine C glow behandeling aanbieden? De behandeling heet: Vitamin C Glowing Skin Resurfacing Treatment

Waarom kiezen voor de Summer Vitamin C Glow Skin Resurfacing Treatment?

 • Bescherming tegen zonneschade: Beschermt je huid tegen vrije radicalen en UV-straling.
 • Stralende zomer glow: Geeft je huid een verfriste, stralende uitstraling.
 • Verbetering van huidtextuur: Maakt de huid gladder en egaler.
 • Vermindering van fijne lijntjes: Hydrateert en voedt de huid, waardoor lijntjes en rimpels verminderen.
 • Collageenproductie: Stimuleert de aanmaak van collageen voor een stevigere huid.
 • Verheldering van de teint: Vermindert pigmentvlekken en zorgt voor een egale teint.

Boek Vandaag Nog je Afspraak (de behandeling is te vinden onder het kopje ´acties.