Voetreflex

Wat is voetreflex?

Voetreflexmassage is een eeuwenoude behandeling, bedoeld om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Bij Pedicure Praktijk Priscilla in Zaandam Kogerveld kunt u de voordelen van deze massage zelf ervaren. De behandeling is zowel in de praktijk als aan huis te krijgen. Op de startpagina leest u wanneer het mogelijk is om een behandeling aan huis te krijgen.

Hoe werkt het?

In de voet zitten reflexpunten die gekoppeld zijn aan delen van het lichaam, zoals de longen, de schouders of de maag. Door middel van het masseren van reflexpunten in de voet wordt het zelfreinigende vermogen van de bijbehorende delen gedeblokkeerd en gestimuleerd. Het resultaat is dat het lichaam gereinigd wordt en dat afvalstoffen worden afgevoerd.   

Voor wie is een voetreflexmassage bedoeld?

Een voetreflexmassage is een neutrale techniek en kan voor allerlei klachten worden ingezet. Ook voor mensen zonder lichamelijke klachten is een voetreflexmassage een fijne behandeling die voor een ontspannen gevoel zorgt. Ook zorgt de massage voor een betere doorbloeding en kan het klachten in de toekomst voorkomen.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn onder andere:

 • stress en spanningen,
 • vermoeidheid,
 • spijsverteringsklachten,
 • hoofdpijnklachten, zoals spanningshoofdpijn en migraine,
 • klachten met betrekking tot de ademhaling of luchtwegen,
 • klachten die betrekking hebben op de hormoonhuishouding.

Hierbij is wel aan te merken dat een voetreflexmassage geen vervanging is van een reguliere behandeling. Bij aanhoudende klachten is het daarom altijd aan te raden om een arts te raadplegen.

Wanneer is een voetreflexmassage niet mogelijk?

Zoals gezegd is voetreflexmassage een veilige methode die voor allerlei klachten kan worden ingezet. Er zijn echter momenten waarop het niet mogelijk is om een voetreflexmassage uit te voeren.

Dit is het geval bij:

 • griep of koorts,
 • botbreuken of kneuzingen,
 • wonden,
 • een schimmelinfectie,
 • een trombosebeen.

Reactie op een voetreflexmassage

Zowel tijdens als na de behandeling kunnen er reacties optreden. Dit is een goed teken, want het betekent dat de zelfreiniging en het daarbij horende herstel in gang is gezet.

Veel voorkomende reacties tijdens de behandeling zijn transpireren, prikkelingen voelen, slaperig worden en emoties die plotseling opkomen.

Na de behandeling kan er sprake zijn van duizeligheid, hoofdpijn, loomheid of juist een energiek gevoel. Ook komt het voor dat er na de behandeling sprake is van donkere urine, meer ontlasting en transpiratie. In sommige gevallen kunnen klachten ook tijdelijk erger worden, om vervolgens te verminderen of zelfs te verdwijnen.

Om hoofdpijn te verminderen of te voorkomen, raden wij aan om goed water te drinken na de behandeling. Dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen die tijdens de behandeling zijn vrijgekomen.

Wat kost een voetreflexmassage?

Een voetreflexmassage kost € 55,00.

Voor al onze behandelingen geldt dat bij een no-show of annulering binnen 24 uur voor de afspraak, 50% van de kosten van de behandeling betaald dienen te worden.