Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massagetechniek waarbij de dieper gelegen huidlagen bereikt wordt. Deze techniek zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en kan onderhuidse verklevingen en cellulite verminderen. Dankzij de massage kan de huid extra collageen aanmaken en steviger worden.

Door de huid te plooien of te rollen voelt de specialist aan waar er de zones zijn met de meeste ophopingen. Een bindweefselmassage kan variëren van lichte aanrakingen van de huid tot het stevig oppakken en verschuiven van weefsel. In zulke gevallen zal de behandeling als licht pijnlijk kunnen worden ervaren.

Wat is cellulite?

Cellulite is een veelvoorkomend huidprobleem en komt voornamelijk voor bij vrouwen. Acht op de tien vrouwen krijgen er in een bepaalde mate mee te maken. Bij cellulite is er sprake van vetophopingen onder de huid, waardoor kuiltjes in de huid ontstaan. Dit verschijnsel komt vooral voor op benen, billen en buik. Cellulite is ook wel bekend onder de term ‘sinaasappelhuid’.

Wat is cellulitus?

Cellulites is een medische aandoening. Bij cellulitus heb je een bacteriële infectie onder de huid. Naast dat de huid bobbeling oogt, ziet je huid door de ontsteking ook rood en geïrriteerd. Dat is niet het enige, want de huid kan warm voelen en je kunt koude rillingen krijgen of juist beginnen met zweten en je hebt last van gezwollen lymfeklieren. Kortom: je hebt niet alleen last van een sinaasappelhuidje, maar je ervaart ook meerdere symptomen. Wanneer je hier last van hebt, is dit een reden om naar de dokter te gaan.

Is cellulite te voorkomen?

Aangezien er meerdere factoren verantwoordelijk zijn voor het ontstaan ervan, is het lastig om het volledig te voorkomen. Wel zijn er meerdere manieren om de kans op cellulite te verkleinen. Denkt u bijvoorbeeld aan onderstaande handelingen.

  • Drink zo min mogelijk alcoholhoudende en cafeïne houdende dranken.
  • Drink voldoende water en groene thee.
  • Stop of minder met roken.
  • Zorg voor een gezond dieet, met niet te veel vetten en suikers.
  • Zorg voor voldoende beweging.
  • Laat regelmatig een bindweefselmassage uitvoeren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Wij zullen tijdens de intake goed naar uw huid kijken bepalen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor het beste resultaat. Wij raden altijd om deze behandelingen in kuurvorm uit te voeren, namaten de kuur vordert gaat de huid er steeds beter uitzien en wordt het weefsel soepeler. Meestal zijn er 10 tot 15 behandelingen nodig.  Wij adviseren om de eerste weken te starten met één of twee massages per week. Na de behandelkuur is 1 behandeling in de 6 weken voldoende om het bij te houden.

Proefbehandeling

Wat leuk dat u een proefbehandeling wilt aanvragen! Graag leggen wij uit wat de proefbehandeling inhoud.
In de proefbehandeling kunt u de wensen aangeven en zullen wij de mogelijkheden bespreken. Tevens krijgt u een impressie van de gewenste behandeling. De proefbehandeling heeft een duur van ongeveer 30 minuten.

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Onze behandelingen

Gezicht

Heeft u last van een onzuivere huid of wilt u graag alles weten over de conditie van uw huid? Onze specialisten helpen u graag.

Lichaam

Wij bieden een breed assortiment lichaamsbehandelingen aan. Uiteraard doormiddel van het nieuwste apparatuur.

Handen & voeten

Heeft u last van droge en ruwe voeten en/of handen? Wij bieden diverse manicure en pedicure behandelingen aan.

Mannen

Uiteraard hebben wij ook aan de heren gedacht! Wij hebben diverse behandelingen speciaal voor de man. Bekijk snel de behandelingen.